Заходи гігієни для працівників сфер промисловості

Загальні рекомендації для сфери промисловості.
Потрібно дистанціювати робочі команди.
Змініть графік роботи, щоб не відбувалось одночасне скупчення людей та працівники були постійно в одній і тій ж команди.
Робіть годину перерви перед перезмінкою і використовувати її для дезінфекції.
Відмініть ормат загальних зборів та перейдіть на дистанційні онлайн формати.
Збільшить станції для миття та дезінфекції рук.
Виключіть доступ на територію підприємства сторонніх осіб.
Попросіть співробітників контролювати та обмежити особисті контакти.
Проводьте регулярну дезінфекцію: ручок, фурнітури, поверхонь, клавіатур тощо.
Виділіть окреме приміщення для водіїв транспортних компаній.
Введіть та розмістить на видному місці правила поведінки для сторонніх водіїв при доставці.
Нагадайте процедури та правила й розмістить плакати для нагадування про особисту гігієну в компанії.
Регулярно провітрюйте приміщення.
Зробіть захисні маски / рукавички / дезінфікуючі засоби доступними для персоналу.
Дотримуйтесь відстаней безпеки та за потреби збільшуйте їх.
Уникайте зустрічей із зовнішніми сторонами (клієнтами, постачальниками тощо), крім тих, які є абсолютно необхідними.
Переформатуйте роботу клінінгового персоналу: крім звичайного базового прибирання, запровадьте тривале очищення контактних поверхонь, зафіксуйте певні зони за певним персоналом.
Поширені питання для галузі промисловості.
Які заходи рекомендуються для захисту від коронавірусу при перезапуску виробництва?
Мінімальна відстань 1,5 метра повинна дотримуватися скрізь, незалежно від того, в будівлях, на вулиці чи в транспортних засобах. Якщо це неможливо, необхідно забезпечити барєри з оргскла.
Виключити відвідування роботи працівників із симптомами, типовими для короновірусного захворювання - лихоманкою, кашлем та / або задишкою. Роботодавець повинен реалізувати процедуру роз'яснення підозрілих станів та забезпечити контроль на вході до приміщення підприємства.
Для того, щоб мати змогу дотримуватися цих двох принципів і максимально обмежити ризик зараження, необхідно вжити різних заходів:
- Зменшити потоки людей через переформування робочого часу і перерви, формат чергування можуть забезпечити меншу кількість людей.
- Скрізь, де досвід показує, що можливе скупчення великої кількості людей, наприклад, в ліфтах, у їдальні або при видачі матеріалів, потрібно зробити розмітку підлоги, збільшити час перебування в зоні та розробити етапний доступ
- Для того, щоб зменшити ризик зараження, контакти повинні бути лише в форматі 1: 1, якщо це можливо.
- Ділові поїздки повинні бути зведені до мінімуму, зустрічі повинні проводитись в онлайн форматі.
Регулярне, ретельне та часте прибирання та вентиляція всіх приміщень (дверних ручок та поручнів, транспортних засобів, робочого обладнання) є не менш важливим для зменшення ризику зараження.
Існуючі вентиляційні системи необхідно регулярно обслуговувати, перевіряти та чистити.
Звичайно, кожна людина несе відповідальність і повинна дотримуватись необхідної мінімальної відстані, регулярно мити та дезінфікувати руки та звертати увагу на етикет кашлю та чхання.
Роботодавець повинен повідомляти працівників про всі заходи за допомогою плакатів, флаєрів тощо та звертати увагу на все, що є у ролі зразка.
Чи потрібно дотримуватися спеціальних правил щодо ЗІЗ чи засобів гігієни?
Найголовніше, звичайно, це забезпечити персонал захисними масками.
Також потрібно забезпечити доступ до рідкого мила, паперових рушників у закритих дозаторах та до дезінфікуючих засобів.
Робоче обладнання та інструменти слід використовувати особисто та уникати передачі їх іншим працівникам. Важливий його догляд, очищення та дезінфекція, особливо перед тим, як передати його іншому працівнику.
Потрібно регулярно прати робочий одяг та забезпечити роздільне зберігання робочого одягу / ЗІЗ від повсякденного одягу.